Om oss

LydRommet AB Sverige

LydRommet AB Sverige

Lydrommet AB bildades 2007 under namnet MixRommet AB i samband med att moderbolaget norska LydRommet AS även övertog den officiella distributionen av Studer Professional Audio för den svenska marknaden. Då hade LydRommet AS haft många år av succe med Studer i Norge.

Efter en kort tid utökade MixRommet AB verksamheten och vi distribuerar idag etablerade och högklassiga märken som RME, Prism Sound, Studer, Mutec, Trinnov, Rational Acoustics Smaart och Dangerous Music.

I slutet av 2010 bytte MixRommet AB namn till LydRommet AB, för att markera samhörigheten med bolagen i Norge och Danmark.

Lydrommet AS i Oslo startade redan 1978 av ljudteknikern och studioägaren Christian Wille (1948-2008). Christian Wille ägde under 70-talet Norges första Soundcraftmixer i sin populära musikstudio Scanax Studio. Soundcraftmixern både fungerade och lät väldigt bra vilket imponerade på studiokunderna. 

Christian förhandlade till sig agenturen för Soundcraft i Norge för att kunna erbjuda Soundcraftmixers även till andra intresserade. På den tiden var det svårt att uppbringa professionell ljudutrustning i Norge och det dröjde inte länge innan Christian Wille utökade sortimentet med andra märken som BSS, dBx, Klark Teknik, Fairlight och Orban. Agenturverksamheten växte snabbt vidare och bröts så småningom ut ur Scanax Studio och bildade en egen firma – LydRommet AS.

År 2009 var det dags för expansion in i Danmark och LydRommet A/S öppnade sina portar med flera stora och etablerade märken som AKG, BSS, Crown; JBL med flera.

Fakta om företaget

  • Organisationsnummer 556711-9580
  • Etablerat 2007
  • Ägare: LydRommet AS i Norge
  • Dotterbolag: LydRommet AB i Sverige och LydRommet as i Danmark

LydRommet

c/o LydRommet Norge
Thorvald Meyers gate 7
0555 Oslo, Norge